Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι της Θήρας χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή του Τυφλού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος πλαισιούμενος από τον αδελφό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού π. Ιγνάτιο Αργυρό, τον εφημέριο του Ναού π. Ιορδάνη Ναστόφσκυ και τον διάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή, η οποία προέρχεται από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, τόνισε ότι η θεραπεία ενός εκ γενετής τυφλού αποδεικνύει τη θεραπευτική ενέργεια και την παντοδυναμία του Χριστού, ο οποίος όπως ανέπλασε τους σωματικούς οφθαλμούς του τυφλού, μπορεί να αναπλάσει και τους πνευματικούς οφθαλμούς όλων μας, όσοι προσερχόμαστε προς Εκείνον με αγάπη και πίστη. Και όπως ο τυφλός είδε με τα σαρκικά μάτια το Χριστό και κατά το ιερό κείμενο είπε “Πιστεύω, Κύριε, και προσεκύνησεν αὐτόν”, έτσι και εμείς με “ἀνεῳγμένους τούς ὀφθαλμούς τῆς ψυχῆς” θα ζήσουμε την παρουσία του Χριστού κοντά μας.
Στην ακολουθία παρέστησαν ο έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, η αντιδήμαρχος Θήρας κ. Καλίτσα Βάλβη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Θηραϊκής Πολιτείας κ. Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ακρωτηρίου και πρόεδρος του Ιδρύματος Λουλας και Ευαγγέλου Νομικού (Τελεφερίκ) κ. Γουλιέλμος Μπάικας.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ακολούθησε περιφορά των Ιερών Εικόνων του Αγίου, της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα στενά και γραφικά σοκάκια του χωριού.