Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η θεομητορική τούτη πανήγυρις της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, συγκέντρωσε και φέτος πλήθος ευσεβών χριστιανών και στα εννέα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, οι οποίοι κατέκλισαν ασφυκτικά τους ιερούς ναούς προστρέχοντες στην χάρη της μεγάλης Μάνας της Χριστιανοσύνης για να καταθέσουν τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος ανήμερα της μεγάλης εορτής, χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιστορικό Ιερό Ναό «Παναγία Μεσανή», τον ευρισκόμενο στο κέντρο του μεταβυζαντινού Καστελιού του Εμπορείου της Σαντορίνης. Πρόκειται για εξαιρετικής ομορφιάς οικοδόμημα του 16ου αιώνος, με μοναδικά ιερά κειμήλια και σημαντική ιστορία καθώς εκεί ιερουργούσαν σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας ως οι Όσιοι Αμφιλόχιος της Πάτμου και Φιλόθεος της Πάρου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα πατροπαράδοτα εδέσματα που προσέφερε ο Σύλλογος των εν Αθήναις Εμπορειτών.
Μεταξύ του πλήθους των πιστών που προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου ήταν ο Έπαρχος Θήρας, ο Δήμαρχος Θήρας και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

« από 2 »