Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Σαντορίνης τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ευσταθίου καθώς και στην αξία της μίμησης των Αγίων στη ζωή των χριστιανών σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Ευστάθιο Ραφτόπουλο, τον αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Συρίγο, τον π. Παναγιώτη Μυσίρη, τον ιεροκήρυκα και κληρικούς της Μητροπόλεως.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε τον θαυμαστό και πολυπαθή βίο του εορταζομένου Αγίου, του “δευτέρου Ιωβ” χαρακτηριζομένου, απαριθμώντας τα από τον Θεό χαρίσματα που κοσμούσαν την προσωπικότητά του και τονίζοντας παράλληλα ότι ο Άγιος Ευστάθιος αποτελεί και σήμερα για τους Χριστιανούς διδάσκαλο πίστεως και μαρτυρίας Ιησού Χριστού.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις
Στις ακολουθίες παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κ Φίλιππος Φόρτωμας, και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.
Την επιμέλεια της πανηγύρεως είχε ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αντώνιος Νομικός.

« από 2 »