Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας η μεγάλη δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας τελέστηκαν οι εορταστικές ακολουθίες που ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε επικαίρως το Θείο Λόγο κι ετέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών Σαντορίνης.
Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο παλαιό λιμάνι των Φηρών, όπου ετέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ομοίως, ρίψη του Τιμίου Σταυρού πραγματοποίησε, παρουσίᾳ πλήθους πιστών, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας στο Εμπορείο ως και στον Έξω Γυαλό Κοντοχωρίου. Και στις τρεις ακολουθίες καθαγιασμού των υδάτων οι νέοι της ηλιόεσσας Σαντορίνης έσπευσαν να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό από τα ύδατα κι ο Ποιμενάρχης τους, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, τούς επιβράβευσε με χρυσούς Σταυρούς.
Στις ιερές ακολουθίες -στις οποίες μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θήρας, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιωματικοί του Λιμενικού και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι των φορέων της Σαντορίνης- ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχήθηκε προς τους πιστούς να έχουν την ειρήνη και τον φωτισμό του Χριστού στην ζωή τους ως και κάθε ευλογία από την Αγία Τριάδα που φανερώθηκε κατά την Βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη.

« από 2 »