Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος χορoστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος στην πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στην ακολουθία, η οποία μεταδόθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Volcano Tv, έψαλλε πολυμελής χορός, συγκροτηθείς από τούς δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή τον στιχο “Χαίρε δογμάτων αυτού το κεφάλαιον” ανέπτυξε τις τρεις ιδιότητες της Παναγίας δηλαδή το ότι ήταν μητέρα του Θεού, την αειπαρθενία της και το όνομα της “Παναγία”.

Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας και ιδιαίτερα τον διευθυντή αυτής κ. Ευτύχιο Μαρκοζάνε, ο οποίος και διηύθυνε το χορό, για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία και εξήρε την προσπάθεια των σπουδαστών της Σχολής για την όμορφη ερμηνεία των ύμνων. Και στην  συνέχεια ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελεί τον γλυκασμό και το στήριγμα όλων στον πνευματικό Αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Α Στάση Χαιτετισμών
Πατήστε για φωτογραφίες