Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Ποταμού Αμοργού μετέβη το απόγευμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ Αμφιλόχιος προκειμένου να τελέσει τον πρώτο εσπερινό προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας οσίου Ευμενίου Σαριδάκη αλλά και Ιερά παράκληση προς ενίσχυση των διαγωνιζομένων στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.
Κατά την διάρκεια της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Κωνσταντίνο Γιαννακό, εγγονό του ιερέως της Λαγκάδας π. Κωνσταντίνου Νομικού ο οποίος είναι αριστούχος μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως στο παράρτημα της Αμοργού υπό την διδασκαλία του π. Αντωνίου Δεσποτίδη.
Στο τέλος της ακολουθίας ο π. Αντώνιος Δεσποτίδης εφημέριος Ποταμού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της Αναλήψεως.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βιο του Αγίου Ευμενίου τονίζοντας πως όπως όλοι οι Άγιοι αγωνίστηκαν στην ζωή τους έτσι και ο καθένας από εμάς πρέπει να αγωνίζεται και να αντιμετωπίζει την κάθε δυσκολία, εν προκειμένω τις εξετάσεις, ως ευκαιρία για αγώνα. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και τους μοίρασε ως ευλογία μια εικόνα και ένα στυλό.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη κατά την οποία συζητήθηκαν διοικητικά θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως.