Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του ιερατικώς προϊσταμένου του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας αρχιμανδρίτου Νικολάου Κλαδη και κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα περικαλλή αυτό Ναό πλαισιούμενος απο τους εφημερίους του Ναού καθώς και από πληθώρα κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (και άλλων Μητροπόλεων).
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Αγίου Νικολάου, ο οποίος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση μέσα στο αναρίθμητο νέφος των απ’ αιώνος Αγίων, γεγονός το οποίο τεκμαίρεται απο την εβδομαδιαία τιμή, που το τυπικό της αγίας μας Εκκλησίας μέσω του βιβλίου της Παρακλητικής έχει καθορίσει να του αποδίδεται κάθε Πέμπτη. Τέλος ευχαρίστησε τον πανοσιολογιώτατο προϊστάμενο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στη λαμπρά πανήγυρη της ενορίας και ευχήθηκε ο άγιος Θεός διά πρεσβειών του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου να του χαρίζει υγεία και πολυχρόνια, καλλίκαρπο και πολύκαρπο διακονία προς δόξα του αγίου Ονόματός Του.

Αύριο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ.Αμφιλοχίου.

« από 4 »