Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης αρχιμανδρίτου Μαξίμου Μητράρα και κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ναό πλαισιούμενος από πληθώρα κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (και άλλων Μητροπόλεων).
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγάπη και την πίστη της Αγίας για τον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Οποίο κάθε πιστός μπορεί να γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από την ζωντανή και ενσυνείδητη σχέση του με το θεανθρώπινο Σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας. Τέλος ευχαρίστησε τον πανοσιολογιώτατο προϊστάμενο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στη εφετινή πανήγυρη της ενορίας η οποία, συνδιάστηκε και με την έλευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την Αμοργό.
Αύριο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ.Αμφιλοχίου κατά την διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία εις διάκονον ενός νέου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων κυρίου Ανδρέα Τσένκο, πτυχιούχου Θεολογίας, πνευματικού αναστήματος της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

« από 2 »