Ο Σταγών Θεόκλητος στην πανήγυρη της Παναγίας του Ακαθίστου στην Οία

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η εορτή του Ακαθίστου Ύμνου στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας του Ακαθίστου (Πλατσανή) στην Οία Σαντορίνης.
Την Παρασκευή το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός και στην συνέχεια η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.
Στο τέλος της πολύωρης ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα και εύχηθηκε στους πιστούς η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να προστατεύει όλους.
Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος πλαισιουμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο και κληρικούς της Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι αυτή η εόρτιος τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου ας προσευχηθούμε να γίνει αφορμή ώστε Εκείνη να μας λυτρώσει από κάθε πρόσκαιρη αλλά και αιώνια συμφορά, όπως στον τελευταίο Οίκο των Χαιρετισμών της ζητούμε ευλαβικά.
Μετά το πέρας της ακολουθίας τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στα γραφικά και περίφημα σοκάκια της Οίας και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

« από 2 »