(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’

Κατά το διήμερο 4 & 5 Ιουνίου και με αφορμή την εορτή του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαο Σιγάλα και τον ιερολογιώτατο ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο Σαλίβερο, μετέβη στη νήσο Σύρο προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’.
Με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του εορτάζοντος Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, προεξήρχε του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά τη διάρκεια του οποίου εκήρυξε το Θείο Λόγο αναφερθείς στο βίο του Αγίου ιερομάρτυρος Δωροθέου και στην παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου αλλά και στο χρέος όλων να διαφυλάξουν ακέραιη την πίστη και να την μεταλαμπαδεύσουν στους νεωτέρους και στον κόσμο ολόκληρο. Με θερμούς λόγους ευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για όσα προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας κατά το διάστημα της Τοποτηρητείας του και του ευχήθηκε την εκπλήρωση κάθε ευγενούς στόχου του.
Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 5η Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, συμμετείχε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και  συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μετέβη στον Μητροπολιτικό Οίκο όπου ευχήθηκε στον εορτάζοντα γείτονα Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’.


(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)

« από 2 »