Κατή την ετήσια μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο Μπαρούση, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, μαζί με πλειάδα Αρχιερέων, .
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου Κηφισιάς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΘήραςκυρίουΑμφιλοχίου.
Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 9η Ιουνίου,στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, συμμετείχε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου, Ὠρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και συλειτουργούντων των των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Λήμνου κ. Ιεροθέου και Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. Εντός του ιερού Βήματος παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κυρίλλου και τη θεολογία του περί του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως αυτή διατυπώθηκε στον σχετικό Όρο της εν Εφέσω Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου.
Τα ιερά αναλόγια έψαλλαν μέλη της χορωδίας “Εν ψαλτηρίω”.
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειαρχης Γιώργος Πατουλης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ KAI IM ΣΥΡΟΥ)