Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Νικόλαο Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Ναού, αρχιμανδρίτη Νικολάου Κλάδη, των συνεφημερίων του καθώς και πλειάδος κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία που έχει ο Άγιος ως υπόδειγμα κάτι που φαίνεται τόσο στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας όσο και στην συνείδηση του πιστού λαού, αν παρατηρήσει κάνεις τους πολυάριθμους ναούς που υπάρχουν προς τιμήν του Αγίου, ο οποίος στέκει ενώπιόν μας προσκαλώντας και προκαλώντας μας να τον μιμηθούμε και να τον ακολουθήσουμε στον πνευματικό αγώνα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με την κανονική άδεια του οποίου ιερούργησε και προεξήρχε της πανηγύρεως και ευχήθηκε δεόντως στον εορτάζοντα προϊστάμενο π.Νικόλαο Κλάδη.

Στην αντιφώνηση του ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία και την πρόνοια Του για ολους τους τομείς του έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής για την αγάπη του για όλους τους κληρικούς, τον Σεβασμιώτατο προεξάρχοντα καθώς και όλους όσους συνήργησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της πανηγύρεως.

« από 3 »

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλλιθέα ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Η λιτανεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας όπου σε μερικά σημεία τελέστηκε σύντομη δέηση, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στον Ιερό Ναό.

Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τις ευχές και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για το εν γένει έργο των Ιερών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας για τον κόπο που υποβλήθηκε προκειμένου να προστεί της εφετινής πανηγύρεως τους πατέρες που προσήλθαν για τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Νικολάου καθώς και όλους του επώνυμους και ανώνυμους που υπερέβαλαν τους εαυτούς τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρτια η πανήγυρις.

« από 2 »