Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος το Σάββατο 2 Ιουλίου μετέβη από την Αμοργό στην Δονούσα.
Στην Δονούσα τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της νήσου με επικεφαλής τον εφημέριο της νήσου π. Κωνσταντίνο Μαρκουλή, ο οποίος με προσωπική του μέριμνα ανήγειρε εκ θεμελίων και ευπρέπισε πνευματικό κέντρο της ενορίας με σκοπό τη διακονία του μικρού μεν σε αριθμό αλλά μεγάλου σε ευσέβεια πιστού λαού της νησου.
Την Κυριακή 3 Ιουλίου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας
στον Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφερόμενος στη φράση, που προέρχεται από την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, “ζητεῖτε πρῶτον τήν Βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ”, τόνισε πως ο Χριστός δε μας καλεί να αδιαφορούμε για τα εγκόσμια και υλικά, αλλά μας καλεί να τοποθετούμαστε σωστά επ’ αυτών θέτοντας σε προτεραιότητα τον αγώνα για την εφαρμογή των εντολών Του και τη Βασιλεία Του, της οποίας κληρονόμοι ευχήθηκε να αναδειχτούν όλοι οι ευλαβείς και φιλόξενοι κάτοικοι της νήσου της Δονούσας, αυτού του επίγειου, όπως ανέφερε, Παραδείσου, το οποίο με τη φυσική του ομορφιά και γραφικότητα αλλά και την ευσέβεια και την πίστη των γηγενών κατοίκων του αποτελεί καύχημα και κόσμημα όλης της Μητρόπολης.
Προ του διευχών τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στην Δονούσα ο εφημέριος της νήσου π. Κωνσταντίνος Μαρκουλής και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Πράσινος.
Στην ακολουθία έψαλλαν ο κ. Aleksandre Iashagashvili, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και ο ψάλτης της νήσου και κ. Ιωάννης Πράσινος.

« από 2 »