Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από του κλεινού Άστεος και πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου, σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων Αθηνών, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη, τους Εφημέριους του Ναού καθώς και επισκέπτες Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, Στην ανάγκη ευαγγελισμού του λαού μας όπως μας εμπνέει ο Ευαγγελιστής και τέλος στην χαρά που εκφράζει ο Χριστός δια του Ευαγγελιστού όταν τα ονόματα μας γραφτούν στον ουρανό!

Στο τέλος, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος αναφέρθηκε στην συγκινητική Επέτειο της εις Αρχιερέα Χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, πριν ακριβώς ένα χρόνο, στη μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και πλειάδα Αρχιερέων.

Παρέστη ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

« από 2 »