Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, η ιερά μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος, με συνιερουργία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και Σταγών κ. Θεοκλήτου και πρεσβυτέρων και διακόνων εκ διαφόρων Ι. Μητροπόλεων και συμπροσευχομένων απάντων των κληρικών της Θήρας.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης.Στις ακολουθίες παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας Μάρκος Καφούρος, και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις τοπικές αρχές, όσοι παρέστησαν, ανταποδίδοντας με αγάπη τις ευχές τους.

Οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό δίαυλο VOLCANO TV.

« από 2 »