Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου, προτρέποντας τους πιστούς να μιμηθούν τον ταλαίπωρο νέο του Ευαγγελίου, επιστρέφοντας στην αγκαλιά του Σπλαχνικού μας Πατέρα, αλλα και στο αποστολικο ανάγνωσμα που ο Απόστολος μας παρακινεί να δοξάζουμε τον Κύριο με το σώμα και το πνεύμα, αφού αυτά του ανήκουν, ώστε να τα προσφέρομε ως «θυσίαν ζώσαν, αγίαν, ευάρεστον τω Θεώ» (Ρωμ. Ιβ΄, 1).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλο το εκκλησίασμα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μετέβη κατωθεν του ιερού Ναού στα ιερά παρεκκλήσια των Αγίου Νέστορος και Αγίας Μελάνης, τα οποία η μέριμνα του εφημερίου πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Φουστέρη και η αγάπη και ο ζήλος ευλαβών ενοριτών ευπρέπισαν, ώστε να καταστούν χώροι λατρείας του ζώντος Θεού. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη διατεταγμένη ακολουθία των Θυρανοιξίων στους νέους Ναούς ευχόμενος όπως ο Κύριος ευλογήσει “τους αγαπώντας την ευπρέπειαν των οίκων αυτού”.

« από 2 »