Σήμερα Κυριακή Στ΄ Λουκά, μνήμη του Αγίου Ἱερομάρτυρος και Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι της Θήρας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, η οποία προέρχεται από το Ευαγγέλιο του Ευαγγελιστού Λουκά όπου ο Κύριος θεράπευσε θαυματουργικά το δαιμονισμένο άνθρωπο και τον λύτρωσε από το ακάθαρτο και πονηρό πνεύμα.στην περιοχή των Γαδαρηνών και επέτρεψε να μπουν τα δαιμόνια στους χοίρους, που με τη σειρά τους έπεσαν από τον γκρεμό και πνίγηκαν στη λίμνη. Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς πως ο Κύριος επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν μια μεγάλη παράβαση. Έβοσκαν χοίρους, ενώ ο μωσαϊκός Νόμος δεν το επέτρεπε. Έτσι η παρανομία τους τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως αντί να συνετιστούν από το φόβο που δοκίμασαν και να μετανοήσουν, αυτοί απαίτησαν από τον Κύριο να εγκαταλείψει την περιοχή τους. Φαίνεται πως η αμαρτία τους εξαγρίωσε περισσότερο και τους έκανε εγωιστές και αμετανόητους. Αντίθετα ο δαιμονισμένος, που θεραπεύτηκε από το Χριστό, κάθισε ντυμένος και φρόνιμος κοντά στον Κύριο. και παρακαλούσε να είναι πάντα μαζί του. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε πως όταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το σατανά και την αμαρτία, τότε αρχίζει να αγαπά το Θεό.
Στην ακολουθία έψαλλαν μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του διευθυντού αυτής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.