Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου Ε’ Λουκά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή η οποία προέρχεται από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο τονίζοντας πως η Εκκλησία μας χρησιμοποιεί τη σημερινή παραβολή για να μας διδάξει και να μας σωφρονίσει περί της σύνδεσης της επιγείου και της αιώνιας ζωής. Ο φτωχός Λάζαρος έχοντας αγάπη στην καρδιά του και υπομονή στις δοκιμασίες του πήγε στην αγκαλιά του Πατριάρχη Αβραάμ, δηλαδή στον Παράδεισο. Αντίθετα ο πλούσιος δεν είχε μέσα του αγάπη και συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτο και βασανίζεται στον Άδη, δηλαδή στην Κόλαση, όπου και βασανίζεται αιωνίως.
Πριν τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Δημητρίου να σκεπάζει και το ποίμνιο της ενορίας αυτής, για την οποία, όπως τόνισε, ιδιαίτερα προσευχήθηκε, κατά την συμμετοχή του στην φετινή πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.