Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ.Αμφιλόχιος το εσπέρας της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024 χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Γεωργίου «Θαλασσίτου» Εμπορείου Θήρας. Πρόκειται για Μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας όπου εδώ και αρκετά έτη εγκαταβιούν έξι μοναχές.
Στο τέλος του εσπερινού και κατά την μοναστηριακή τάξη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της μοναχικής κουράς της δοκίμου μοναχής Εμμανουέλας Σιγάλα, εξ Εμπορείου Θήρας καταγωμένης, η οποία και ονομάσθηκε Φιλοθέη μοναχή.
Στο νουθετήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τη νεοκαρείσα μοναχή τόνισε ότι οι βασικές προϋποθέσεις του μοναχικού βίου είναι η αγαπητική προσήλωση στο Χριστό, η ταπείνωση και η υπακοή, τις οποίες και ευχήθηκε να εκπληρώσει η αδελφή Φιλοθέη στον αγώνα της, που μετά την κατάταξή της στο τάγμα των μοναζουσών εκκίνησε με τις ευχές του Επισκόπου, του Καθηγουμένου της κυριάρχου Μονής, της Γερόντισσας του Μετοχίου αλλά και με τις πρεσβείες από τον ουρανό του μακαριστού Γέροντος Δαμασκηνού.

« από 2 »