Με αισθήματα αγάπης και σεβασμού υποδέχθηκαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, οι κάτοικοι του Καρτεράδου Θήρας το νέο τους Ποιμενάρχη, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος λειτούργησε στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέπτυξε την ευαγγελική περικοπή και μίλησε για την γενεαλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την νοηματοδότηση αυτής στη σωτηρία του ανθρώπου. Αναφέρθηκε στη σημασία της ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ιησού και κάλεσε τον λαό σε ουσιαστικό εορτασμό των Χριστουγέννων.
Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Χριστοφόρος Καραμολέγκος, Εφημέριος του ναού, κατά την προσφώνησή του καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της ενορίας τονίζοντας ότι κάθε τι που γίνεται είναι έργο ευλογίας του επισκόπου. Το νέο Ποιμενάρχη καλωσόρισαν εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου η κ. Μαρουσώ Βαζαίου , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μαρία Βαζαίου, η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου κ. Παρθενία Τσουκαλίδου καθώς επίσης και παιδιά από τις κατηχητικές συντροφιές της ενορίας.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και τη δράση του π. Χριστοφόρου και των ενοριτών τονίζοντας ότι είναι χαρά για κάθε Επίσκοπο να βλέπει νέους ανθρώπους ανάμεσα στο εκκλησίασμα με έντονη συμμετοχή στα δρώμενα της Εκκλησίας.