Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον επ’ ονόματί του Ιερό Ναό στη Μεσσαριά της Σαντορίνης.
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχιου, με την προσευχητική συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τον περικείμενο αύλειο χώρο.
Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρίσματα του εορτάζοντος λαοφιλούς Οσίου.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία και τις πρεσβείες του Οσίου Παϊσίου και ευχαρίστησε την ευσεβή οικογένεια των ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως και κτιτόρων του Ιερού Ναού Σπυρίδωνος και Γεωργίας Πατηνιώτη, που ανήγειραν το Ναό αυτό με πίστη και αγάπη στον Άγιο.
Κατά την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην αξία της μίμησης των Αγίων στην ζωή μας καθώς και στο ρόλο των γονέων στη διαπαιδαγωγηση των παιδιών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Παϊσίου και η ευλόγηση των προσφερθέντων εδεσμάτων.