Έτοιμη η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας προς ανακούφιση των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς αδελφών στην Τουρκία και τη Συρία.

Παλέτες με τα είδη που υποδείχθηκαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ήτοι όσπρια, χυμοί και εμφιαλωμένο νερό, ευρίσκονται καθ’ οδόν προς το Στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι, όπου θα συγκεντρωθούν και μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Η Σαντορίνη, η Αμοργός, η Ίος, η Σχοινούσα, η Δονούσα, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, η Ανάφη, η Θηρασία, έχοντας πληγεί από το σεισμό της 9ης Ιουλίου του έτους 1956 γνωρίζουν τι σημαίνει να είναι κάποιος άστεγος, να έχει χάσει την οικογένειά του. Οι πιστοί ανταποκριθέντες στην έκκληση του Ποιμενάρχη τους, δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη αγάπη τους προς τους πάσχοντες αδελφούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος εκφράζει τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες του προς όλους όσους συνεισέφεραν στο «δίσκο συμπαράστασης» προς τους πληγέντες από τους καταστροφικούς σεισμούς. Προσεύχεται για την υγεία τους και δοξάζει το Θεό που το ποίμνιό του δραστηριοποιήθηκε συμπάσχοντας στον ανθρώπινο πόνο των αδελφών που βιώνουν αυτή την τραγωδία.