Κατά το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα της εορτής προεξήρχε της ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου της Ενορίας του Εμπορείου Σαντορίνης. Τόσο κατά τον εόρτιο εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία κήρυξε το θείο Λόγο αναφερθείς στο βίο του Αγίου και τα πολυάριθμα θαύματά του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως τον ευεργέτη της Σαντορίνης κ. Σπυρίδωνα Πατηνιώτη, ευχαριστώντας τον για τα όσα η αγαπώσα καρδία του προσφέρει στην τοπική Εκκλησία.
Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου και ο Διευθυντής και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μεταξύ του πλήθους των πιστών που προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και λοιποί εκπρόσωποι του περί αυτόν Δημοτικού Συμβουλίου.