Σε κλίμα πανηγυρικής δοξολογίας του εν Τριάδι Θεού τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ημεροβιγλίου (Παναγίας Μαλτέζας) η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας π. Χαραλάμπους Σαλιβέρου, από τον οικείο ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο.

Στον κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές της χάριτος της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε πατρικά στον π. Χαράλαμπο, σημασιολογώντας το μεγάλο υπούργημα της ιερωσύνης, και συμβουλεύοντας τον νέο πρεσβύτερο να διατηρήσει όλα τα χαρίσματα με τα οποία έχει περικοσμηθεί από τον Θεό, στην διακονία της εκκλησίας.

Εξαιτίας μάλιστα αυτών των ταλάντων και της μέχρι σήμερα άψογης διακονίας του, ο Σεβασμιώτατος προ τού πέρατος της θείας λειτουργίας του απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου της εκκλησιαστικής του επαρχίας.

Από μέρους του ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε εγκάρδια τον επίσκοπό του για τις δωρεές με τις οποίες τον επιδαψίλευσε, εξέφρασε δε ευγνώμονες ευχαριστίες σε όσους από μακράν και εγγύς προσήλθαν να τιμήσουν την χειροτονία του και διένειμε προς όλους το αντίδωρο και αναμνηστικά του προσωπικού του γεγονότος.

« από 3 »