Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος ο οποίος βρίσκεται στην Μεσσαριά Σαντορίνης και αποτελεί τον προστάτη της Εθνοφυλακής Θήρας δαπάναις της οποίας έχει περατωθεί πλήρης ανακαίνιση του Ιερού Ναού.
Προ της ενάρξεως της Ιεράς ακολουθίας πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Μάμαντος,το οποίο κόμισαν πατέρες της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας κατόπιν αδείας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Δαμασκηνού Γαβαλά.
Μετά την ευλόγηση των προσφερθέντων άρτων και της παραδοσιακής πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον ευλαβέστατο νέο Αναστάσιο Τσιτλακίδη, φοιτητή Φαρμακευτικής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Μάμαντος, καθώς και στην αξία της μαρτυρίας όλων μας στην σύγχρονη κοινωνία, εξήρε τον εφημέριο Μεσσαριάς και αρχιερατικό επίτροπο Θήρας π. Ευάγγελο Φουστέρη, καθώς και τους άνδρες της εθνοφυλακής Θήρας για τον ζήλο τον οποίο επέδειξαν στον ευπρεπισμό και την ανακαίνιση τους Παρεκκλήσιου του Αγίου Μάμαντος.
Στην ακολουθία παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης και κ. Αικατερίνη Μονογυιού, ο έπαρχος Θήρας κ Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Θηραϊκής Πολιτείας κ Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκος Καφούρος, ο υποδιοικητής ΑΣΔΕΝ Στρατηγός κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο διοικητής ΚΕΔΑ σμήναρχος κ. Δημήτριος Βασιλάκος, ο διοικητής ΤΕΘ Ερμουπόλεως αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Βαρυπάτης, η λιμενάρχης Θήρας, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Θηρας.

« από 2 »