Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων μετέβη στην νήσο Ανάφη προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τους Αναφαίους την εορτή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας της προστάτου και εφόρου της νήσου Ανάφης.
Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού πλαισιούμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας π. Καλλίνικο Ρούσσο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, από αδελφούς της Μονής (οι οποίοι βρίσκονται στο νησί για την πανήγυρη της Μονής Παναγίας Καλαμιωτίσσης, η οποία αποτελεί Μετόχι της ως άνω κυριάρχου Μονής) καθώς και από Ιερείς της Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Κατά το κοινωνικό ο Σεβασμιώτατος κηρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι η Παναγία γίνεται χαρά σήμερα όχι απλά γιατί γεννάται ένας νέος άνθρωπος αλλά γιατί τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία μας.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Καλαμιωτίσσης, ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και στην συνέχεια παρατέθηκε Μοναστηριακή δοχή.
Στις ακολουθίες παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κ Μάρκος Καφούρος, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος, και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Θηρασίας κ. Πέτρος Καραμολέγκος (Καλόγερος).

« από 2 »