Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2023 ξεκίνησε, στο πλαίσιο μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ Αμφιλοχίου και κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» το οποίο πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας.
Μετά τον αγιασμό και την κήρυξη της έναρξης του επιμορφωτικού προγράμματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ο οποίος παρουσίασε τους σκοπούς του προγράμματος.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του θέματος: “Σύγχρονες εναλλακτικές μορφές οικογένειας” με ομιλητής τον κ. Λάζαρο Σιάντση (Κλινικός ψυχολόγος κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Πέλλας “ΟΡΑΜΑ”.)
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Καρτεράδου για τους ιερείς της Σαντορίνης, στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας των Καταπόλων για τους ιερείς της Αμοργού ενώ οι ιερείς των μικρών νησιών συμμετέχουν μέσω του προσωπικού τους υπολογιστού. Υπεύθυνοι του συντονισμού του επιμορφωτικού προγράμματος είναι ο π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος και ο π. Παρασκευάς Δεσποτίδης.