Σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων πραγματοποιώντας περιοδεία στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην νήσο Σχοινούσα δια μέσου της νήσου Νάξου.
Στην Νάξο πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα καθώς και τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριο Λιανό.
Στην Σχοινούσα τον καλωσόρισε ο εφημέριος της νήσου και αδελφός της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης π.Φιλάρετος Θηραίος, ο οποίος έχει αναλώσει όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να ευπρεπίσει και τους Ιερούς Ναούς της νήσου αλλά και να οικοδομήσει συγκρότημα κτιρίων, το οποίο περιλαμβάνει πνευματικό κέντρο, χώρους φιλοξενίας, ιερά παρεκκλήσια, εκθεσιακούς χώρους και μουσείο, ο αντιδήμαρχος Σχοινούσας κ. Νομικός Νικόλαος.
Το απόγευμα τελέστηκε Εσπερινός στον ενοριακό ναό της νήσου, ο οποίος παρότι είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου εξαιρέτως τιμά και πανηγυρίζει την εορτή του Ακαθίστου Ύμνου, καθώς τιμάται ιδιαίτερα η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία έχει το προσωνύμιο “Παναγία η Ακαθή”.