Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα μικρά νησιά της Μητροπόλεως, ο Οιακοστρόφος της Τοπικής μας Εκκλησίας, Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη από την νήσο Σχοινούσα στην Ηρακλειά.
Εκεί τον υποδέχθηκε ο εφημέριος της νήσου και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδων Δεναξάς καθώς και ο αντιδήμαρχος Ηρακλειάς κ. Γιάννης Γαβαλάς, ο πρόεδρος της Ηρακλειάς κ. Δημήτριος Γαβαλάς και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Ηρακλειατών κ. Γεώργιος Σταυρουλάκης στην συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιος Γεώργιος.
Την επόμενη ημέρα, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο χωριό Παναγία.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του λειτουργική παρουσία στο νησί της Ηρακλειάς, ανέπτυξε τη σημασία του αποστολικού έργο των μαθητών του Χριστού αλλά και του διηνεκούς στην πορεία του χρόνου ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο έχει σκοπό την αγιότητα σύμφωνα με το παράδειγμα, το βίο και την διδασκαλία των εορταζομένων Αποστόλων.
Προ του διευχών τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στην Ηρακλειά ο εφημέριος της νήσου π. Σπυρίδων Δεναξάς και ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Γαβαλάς.
Στην ακολουθία έψαλλαν ο κ. Aleksandre Iashagashvili, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και ο ψάλτης της νήσου και κ. Ευάγγελος Γαβαλάς.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του μετέβησαν στην νήσο Αμοργό.

« από 2 »